*اطلاعیه ترویــجی*
نحوه تشخیص سموم آفت کش تقلبی
مصرف سموم و آفت کشهای تقلبی و غیر مجاز، نه تنها باعث هدر رفت سرمایه مادی کشاورزان می شود ، بلکه سلامت مردم و محیط زیست را نیز به خطر می اندازد. بنابراین نحوه تشخیص آفت کشهای تقلبی به کشاورزان کمک می کند که از خرید و مصرف سموم غیر مجاز و بی کیفیت خودداری کنند.
به این منظور، روشهای تشخیص آفت کشهای تقلبی به شرح ذیل جهت اطلاع بهره برداران بخش کشاورزی آورده شده است:
- سموم آفت کش در صورت عرضه در شبکه نظارت و پایش سموم و همچنین به شرط دارا بودن تاریخ و شماره مورد تایید از سوی سازمان حفظ نباتات کشور، بعنوان سموم مجاز محسوب می شوند. جدیدترین فهرست آفت کشهای مجاز کشور در پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفظ نباتات کشور به نشانی ppo.ir موجود می باشد.
- سموم تولید داخل کشور، باید نشانی و شماره تماس کارخانه را دارا باشند و در مورد سموم تولید خارج از کشور، نشانی و شماره تماس شرکت وارد کننده سم ، الزامی می باشد.
- بهره برداران عزیز ، سموم را از مراکز و فروشگاههای معتبری که هم دارای پروانه تاسیس ، پروانه اشتغال به کار مسئول فنی و دارای اعتبار و مورد تایید سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان و همچنین دارای جواز کسب معتبر از سوی اتحادیه فروشندگان سموم باشند، تهیه کنند و فروشگاه ها نیز موظفند این پروانه ها را در معرض دید مشتریان قرار دهند.
- در هنگام خرید هر نوع سم، ابتدا تاریخ تولید، تاریخ انقضا و شماره ثبت و شماره پروانه آن را مطالعه کنید و در صورت خدشه دار بودن این اعداد و شماره ها از خرید آن سم ، جداً خودداری گردد.
- برای تشخیص سم تقلبی قوطی سم را در مقابل نور گرفته و رنگ آن را مشاهده کنید . سم خالص باید غلیظ و کدر باشد، اگر سمی شفاف باشد، درصد خلوص آن پایین است.
- دقت کنید که ، در هنگام خرید ، درب قوطی سم حتماً باید پلمپ باشد.
- درصورت وجود هر گونه سوراخی روی پلمپ سم از خرید آن سم خودداری شود زیرا ممکن است با جایگزین کردن آب به جای سم ريال درصد خلوص سم را پایین آورده باشند.
- بعضی از سموم بین گیاه و دام نام مشترک دارند (مانند: دیازینون و برخی از سموم کنه کش)، لذا باید دقت شود تا سم حتما گیاهی باشد و در غیر اینصورت خسارت جبران ناپذیری به باغ یا مزرعه کشاورز وارد خواهد شد.
- ارزانی یا گرانی سم دلیل بر کیفیت سم نیست و سم با کیفیت زیر نظر کارشناس کشاورزی منطقه باید خرید نمایید.
- سموم باید با دز مشخص توصیه شده و زیر نظر کارشناس مصرف شوند (مصرف آفتکش ها با دزهای بالا باعث مقاومت آفات به سموم می شود.)
جهت اطلاع کشاورزان و بهره برداران محترم و زحمتکش بخش کشاورزی ، به عرض میرساند، به منظور ساماندهی و نظارت بر فروشندگیهای سموم کشاورزی، کارگروهی متشکل از : (واحد حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان ، نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی شهرستان، اداره تعزیرات حکومتی و اتحادیه تولید کنندگان و وارد کنندگان و توزیع کنندگان سموم کشاورزی، بازدیدهای ماهیانه و دوره ای مستمری بعمل می آورند و هرگونه تخلفی با همکاری مراجع قضایی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.